Egészségvédelem

Hagyomány
Hagyomány
Szakértelem
Szakértelem
Törődés
Törődés
...természetesen!
...természetesen!
Previous Next
A A A

Dr. Fáczán Márta immunológus, allergológus, gyermek tüdőgyógyász szakorvosA főbb allergiás reakciókról (különösképpen a szemet érintőekről) és az ezeket kiváltó tényezőkről Dr. Fáczán Márta immunológus, allergológus, gyermek tüdőgyógyász szakorvost kérdeztük.

A nyári hónapok meleg, olykor forró levegője és az ezt felváltó csapadékos, gyakran zivataros időjárás kedvez az emberi szervezetben az allergiás reakciók felerősödésének.

Dr. Grecsina Anna - gyógyszerészJúlius a nyaralások, táborozások, túrázások hava. A gyermekek iskolatársaikkal, családtagjaikkal, a felnőttek pedig barátaikkal közösen belföldön vagy egy külföldi helyszínen töltenek el kikapcsolódással egy, szerencsés esetben két hetet.

A jól megérdemelt pihenés alkalmával azonban a fürdőruha és a napszemüveg becsomagolása mellett figyelnünk kell egészségünk megőrzésére is. Az utazókat váratlan és nem kellemes meglepetés érheti az utazás során, a napozás veszélyei, sérülések, rovarcsípések, emésztési problémák, vagy a szélsőséges időjárás okozta meghűlés következtében. A gondosan összeállított útipatikáról Dr. Grecsina Anna gyógyszerészt kérdeztük.

Dr. Ráthonyi Emese háziorvosJúniusban véget ér a tanév az oktatási intézményekben, megkezdődik a gyermekek számára a megérdemelt pihenés. A nagyobbak már önállóan és felelősségteljesebben, a kisebbek szülői felügyelet mellett sok energiával és kevés odafigyeléssel vágnak neki a vakáció mindennapjainak. A gondos szülők igyekeznek megóvni gyermekeiket a szabadban történő kikapcsolódás veszélyeitől, a balesetektől. A preventív gondolkodásról és az esetenként bekövetkező balesetek helyes kezeléséről Dr. Ráthonyi Emese háziorvost kérdeztük.

Dr. Nagy ZsuzsaA természet ébredésével zöldellnek a fák és a növények, felélénkül az állatvilág, kellemes, napsütéses időjárás határozza meg a tavaszi napok többségét.  A környezetváltozás a bőrünket és körmünket is egyaránt érintheti, ezáltal szükséges fokozott figyelmet fordítanunk azok ápolására, valamint a szezonálisan megjelenő betegségek megelőzésére és időben történő kezelésére.

Dr. Nagy Zsuzsa bőrgyógyászt kérdeztük.

Étrend-kiegészítők

biztonsagos etrendkiegeszitoket forgalmazo patika

Mérleg-kölcsönzés

A babamérleg kölcsönzés részleteiért ide kattintson!

Elérhetőség