Egészségvédelem

.
.
Hagyomány
Hagyomány
Szakértelem
Szakértelem
Törődés
Törődés
...természetesen!
...természetesen!
Previous Next
A A A

DrBodaJudit2Télen jellemzően hideg van, az lenne a törvényszerű, ha a vírusok lassabban és nehezebben terjednének, mégis rendre az ellenkezője következik be évről évre. Ennek kézzel fogható nyoma a járványszerű influenza. Valójában ez a jelenség egy többtényezős folyamat együttes hatásaként csap le napjaink átlagemberére. Ekkor rögtön orvoshoz fordulunk és ragaszkodunk az antibiotikumokkal történő kezeléshez, holott sokszor a kevesebb több. Ezúttal a torokfertőtlenítő tabletták alkalmazásáról kérdeztük Dr. Boda Judit üzem- és háziorvos belgyógyász szakorvost.

Tamassy Klara OKA tejcukor-érzékenység mondhatni ősi probléma, mely már évezredek óta jelen van az emberi létforma mindennapjaiban. Kialakulásának lehetséges okairól, hatásmechanizmusáról a téma egyik szaktekintélyével, - számos hazai és külföldi tudományos kutatás résztvevőjével és publikálójával - dr. Tamássy Klára belgyógyász, gasztroenterológus főorvossal beszélgettünk.

Simon Marta drGyakori civilizációs probléma, kortól, nemtől függetlenül már mindannyian találkozhattunk vele. Van, aki csak futólag, de vannak olyanok, akik tartósan szenvednek a tünetektől.

Az alvászavar egy sokak számára kevésbé ismert betegség, amelyre egy teljes tudományos diszciplína épül. Hazánkban Budapesten, Debrecenben, Pécset és Szegeden is találhatóak úgynevezett alváscentrumok, ahol a közgyógyellátás és a magánrendelés keretei között elérhető ez az egészen speciális szakellátási forma a gyógyulni vágyó betegek számára.

A szakterület dimenzióiról, az ok-okozati összefüggésekről, a terápiás eljárásokról a Honvédkórház Neurológiai Osztályán működő Alvásdiagnosztikai és Terápiás Központ neurológus szakorvosát és szomnológusát dr. Simon Mártát kérdeztük.

Boda JuditKlasszikus megállapítás: Evéssel a jó emésztésért. Emellett elcsépelt szófordulat, de a rohanó világ jelentősen megnehezíti és megváltoztatja az egyén táplálkozási szokásait.

A jó emésztés alappillére a rendszeres táplálkozás és a megfelelő "falatok" megválasztása. A különböző emésztőrendszeri problémák, mint a székrekedés, haspuffadás és hasmenés elkerülhető, ha odafigyelünk és hatékonyan táplálkozunk. Az emésztési zavarok okairól, a tényekről és a megoldási javaslatokról dr. Boda Judit üzem- és háziorvos belgyógyász szakorvost kérdeztük.

Étrend-kiegészítők

biztonsagos etrendkiegeszitoket forgalmazo patika

Mérleg-kölcsönzés

A babamérleg kölcsönzés részleteiért ide kattintson!

Elérhetőség