Egészségvédelem

Hagyomány
Hagyomány
Szakértelem
Szakértelem
Törődés
Törődés
...természetesen!
...természetesen!
Previous Next
A A A

Ertsey CsabaA memóriazavarok többsége nem genetikailag öröklött. Kutatások bizonyítják, hogy akik törekszenek idősebb korban a szellemileg aktív életmódra azoknál kisebb a memória panaszok megjelenésének esélye. Fontos szerepe van az egészséges táplálkozásnak, az elegendő alvásnak és a megfelelő testmozgás biztosításának. Szintén segíthetnek az említett vény nélkül kapható szerek, az antioxidánsok, a páfrányfenyő és ezek extraktumai.
Alapvető a magas vérnyomás, cukorbetegség, magas koleszterinszint gondos kezelése, az életmód kockázati tényezők (elhízás, dohányzás, alkoholizmus) minimalizálása.
Dr. Ertsey Csaba PhD neurológus szakorvossal készítettünk interjút.

Dr. Mogyorós Judit gyermekorvosAz ősz a gyermekek és a szülők számára az óvoda és az iskola kezdetét jelenti. A gyerekek ismét közösségbe kerülnek, a nyári napsugarak és a hazai friss vitamindús zöldségek, gyümölcsök szépen lassan eltűnnek a boltok polcairól, a hidegbe forduló időjárás egyre inkább kedvez majd a vírusok terjedésének. Elérkezik egy olyan időszak, amikor fokozottan figyelnünk kell gyermekeink egészségére. Dr. Mogyorós Judit gyermekorvost kérdeztük a fejlődő szervezet vitaminpótlásának fontosságáról.

Kasza Barbara dr 1A kor előre haladtával egyre nagyobb gondot kell fordítani a szájhigiéniára. Fokozott ápolást igényel ínyünk és fogaink. A dentális problémák természete idős korban más, mint amit fiatal- vagy középkorban esetlegesen megtapasztalhatunk. Dr. Kasza Barbara fogorvossal kitérünk számos olyan kérdésre, amire idős korban fokozott figyelmet kell fordítani, legyenek a gondok saját fogainkkal vagy akár protézissel kapcsolatosak.

Dr Nagy Zsuzsa bőrgyógyász szakorvosVége az óvodának, az iskolának, véget ért a vizsgaidőszak a felsőoktatási intézményekben, elkezdődött a nyári szünet a kicsiknek és a nagyoknak és ezzel egy időben a felnőttek is kiveszik szabadságnapjaikat, hogy kipihenhessék a szabadban az év közbeni fáradalmakat. A nap energiája egy füves réten, a medence mellett vagy a tenger partján mindenkit feltölt, és kellemes kikapcsolódást biztosít. Ugyanakkor fontos szem előtt tartanunk néhány fontos tényezőt, mert az UV sugárzás, a nem kellő körültekintés és a mértékletesség figyelmen kívül hagyása káros is lehet bőrünk számára. A napvédelem kiemelt szerepéről Dr. Nagy Zsuzsa bőrgyógyász szakorvost kérdeztük.

Étrend-kiegészítők

biztonsagos etrendkiegeszitoket forgalmazo patika

Mérleg-kölcsönzés

A babamérleg kölcsönzés részleteiért ide kattintson!

Elérhetőség