Egészségvédelem

Hagyomány
Hagyomány
Szakértelem
Szakértelem
Törődés
Törődés
...természetesen!
...természetesen!
Previous Next
A A A

A gyógyír készítése: A saját magunk számára összeállított eszenciakeverék elkészítéséhez nem feltétlenül kell napoztatnunk, vagy főzőcskéznünk, az előre elkészített alapeszenciát boltban is megvehetjük. A szedésre javasolt gyógyír elkészítéséshez vegyünk egy 30ml-es barna üveget, és töltsük teli forrásvízzel, vagy szénsavmentes ásványvízzel (a desztillált víz nem jó erre a célra). Adjunk hozzá egy kevés brandyt a tartósítás miatt. Ehhez adjuk a boltban megvásásrolt alapesszenciából 2 cseppet. Ha esszenciakeveréket akarunk készíteni, akkor minegyik alapesszenciás üvegből 2-2 cseppet teszünk az üvegbe. Maximálisan hat különböző esszenciából készíthetünk keveréket. Elsősegély szerből 4 cseppet kell az adagoló üvegbe tenni.

A virágesszenciákat aszerint alkalmazzuk, hogy akut, vagy krónikus problémáról van-e szó. Használhatjuk belsőleg, vagy külsőleg. Az eszenciákat soha ne használjuk hígítás nélkül.

Cseppek
A cseppek napi átlagos adagja 4 x 4 csepp, éhgyomorra. Ezt vagy a nyelvünk alá csepegtetjük, vagy egy kevés forrásvízbe, és úgy isszuk meg. Gyerekeknek, és alkoholistáknak almaecettel készítjük a cseppeket, és jégszekrényben tatjuk.

Krémek
Külső alkalmazásra (égési sebre, zúzódásra, izomfájdalomra, bőrproblémákra stb.) a rescue-krém ajánlott.

További alkalmazások
Fürdővízben
Borogatásokhoz
Orrcseppként
Tisztán a bőr felületén (vészcseppek)
állatoknál az ivóvízben
Virágoknál az öntözővízben

Adagolás
A fentiek alalpján összeállított keverékből naponta négyszer négy cseppet kell pohár vízbe csepegtetni, és lassan kortyonként meginni. A szedés gyakorisága akut helyzetekben növelhető, súlyos esetben akár negyedóránként is bevehetünk belőle. (Főleg az elsősegély csepp esetében)
Az alapesszencia korlátlan ideig eltartható, a gyógyíres üveg eltarthatósága a hozzáadott akohol mennyiségétől függ. Ha hosszabb ideig szeretnénk eltartani az esszenciát (pl.: elsősegély cseppnél), az alkoholtartalmat fel kell emelni kb. 50%-ra. A 30 ml-es gyógyír napi 4 alkalommal való bevételével körülbelül egy hónapra elelgendő esszencia áll rendelkezésünkre. Ha nincs kéznél pohár víz, az esszencia közvetlenül a szájba is adható.
A napi négy alkalom: Reggel, közvetlenül felkelés után; délelőtt; délután; este lefekvés előtt.
A tárolásnál ügyeljünk a mobiltelefontól való távoltartásra!

Az elsősegély csepp adagolása
Az elsősegély csepp, nevéből is adódóan minden olyan esetben használható, amikor gyors segítségre van szükség. Szedésének gyakorisága teljesen a betegtől függ. Például fejfájás, migrén esetén szükség szerint sűríthetjük a bevételt olyannyira is, hogy akár negyedóránként is be lehet venni belőle, mindaddig, amíg a fejfájás el nem múlik. Jellegéből adódóan inkább rövidtávú szedéshez ajánlott.

Egyéb adagolás
Eszméletvesztés, vagy öntudatlan állapot esetén a beteg ajkait és halántékát kell időnként benedvesíteni.

Borogatás készítése
Fájó testrészek, izomhúzódás, fájdalmak, sebek, gyulladás, duzzanatok, ödéma kezelésére készíthetünk bororgatást is. Vegyünk egy benedvesített ruhát, cseppentsünk rá néhány cseppet az adott gyógyírből és borogassuk vele a beteg testrészt.

Frissítő fürdő
Cseppentsünk a fürdővízbe néhány csepp Bach-esszenciát, és hatása rövid időn belül megmutatkozik. Kimerültség, fáradtság, stressz esetén rendkívül hasznos lehet. Az, hogy melyik a legmegfelelőbb esszencia, az adott lelkiállapot dönti el.

Álmok
A virágesszenciák szedése során előfordulhat, hogy nagy jelentőségel bíró, érekes, színes álmokra emlékezünk. Ezeket érdemes lejegyezni, mert az álmokban sokszor értékes információkat kaphatunk arra nézve, hogy hogyan is oldjuk meg az aktuális problémánkat.

Egyéb jelek
Az álmokon kívül más reakciók is felléphetnek a virágesszenciák szedése során. Ilyenek lehetnek különböző felismerések, érzések, gondolatok, új problémák felszínre kerülése. Ezek mind azt mutatják, hogy lelkünkben elindultak a változások, és pozitív jelnek kell őket tekintenünk.

Hogyan döntsük el, meddig kell szedni egy virágkeveréket?
Ebben Edward Bach alapelveihez kell visszanyúlnunk. A lényeg az egyszerűség. A fenti kérdésre egyszerűen válaszolva: akkor hagyjuk abba az esszenciák szedését amikor úgy érezzük, nincs már szükség rájuk. Mivel a probléma, és a megoldása is bennünk van, nyugodtan hagyatkozzunk belső megérzéseinkre.
Egyébiránt ha azt tapasztaljuk, hogy egy idő után elmarad a cseppek bevétele (és ez nem lustaságunkból, vagy hanyagságunkból történik), úgy értékelhetjük, hogy más keverékre, vagy a terápia befejezésére van szükségünk. Az is jelzésértékű lehet, ha esszenciás üvegünket elhagyjuk, vagy véletlenül összetörik.

Mellékhatások, túladagolás
A Bach-virágesszenciák szedése során semmilyen mellékhatás nem jelentkezik
Mivel csak azokra az esszenciákra reagál az ember energiarendszere, amelyekre éppen szüksége van, félrekezelésre sincs lehetőség. Ha nem megfelelő esszenciát választottunk, nem lesz semmilyen hatással ránk. Túladagolás sem lehetséges, ha egyszerre isszuk meg az egész üveggel, akkor sem történik semmilyen negatív hatás. Ezek miatt biztonsággal adható gyerekeknek, és terhes anyáknak is.

Forrás: www.viragterapia.hu

Étrend-kiegészítők

biztonsagos etrendkiegeszitoket forgalmazo patika

Mérleg-kölcsönzés

A babamérleg kölcsönzés részleteiért ide kattintson!

Elérhetőség